Otrohet är ett stort vardagsproblem, och inte minst sagt ett oerhört känsligt ämne. Sedan internet blev kommersiellt har likaså otrohet ökat bland människor. Få erkänner att de har varit otrogna mot sin partner, och när det uppdagas brukar minst sagt ett ”rent helvete” påbörjas i förhållandet under en lång period. Här är dock tio lite mindre kände fakta som du kanske inte kände till om just otrohet.

Har du varit otrogen? Då är du korkad…

En studie från 2011 fann att hälften av de patienter som tas in på sjukhus för ”brutna” penisar har råkat ut för skadan under en kärleksaffär med någon annan än sin egen partner. Forskare tror att en människa kan vara extra exalterade under en affär och att han också därför kan ha sex på märkliga och besvärliga platser.

Och ljuger gör vi också…

 Otrohet förekommer vanligtvis i den fas av förhållandet när par börjar att slå sig ner; skaffar barn och bygger ett liv tillsammans. Medan faserna är uppfyllda i vissa områden blir ofta andra områden istället lidande, som kärlek och romantik.

Otrohet på jobbet

Fler än 60% av alla otrohetsaffärer uppkommer mellan arbetskollegor.

Varför vi är otrogna…

Kvinnor tenderar att inleda en kärleksaffär för känslomässig tillfredsställelse. Män är otrogna mer för sexuell tillfredsställelse.

Inte huvudanledningen till kraschade äktenskap…

Trots att otrohet har kraschat många äktenskap, är det faktiskt inte den anledning som flest skiljer sig för. Ekonomiska problem är nämligen den ledande anledningen till en skilsmässa.

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

Vår kropps försvarsmur mot sjukdomar är en imponerande och komplex mekanism som vi oftast tar för given - vårt immunsystem. I denna artikel kommer vi att utforska fascinerande fakta om vårt immunförsvar, hur det fungerar och dess avgörande roll för att hålla oss...