Alla gillar vi olika och alla gör vi olika. Människan är faktiskt en av de få levande varelser som faktiskt har sex även för skoj skull. Inte jag, men andra människor, så klart. Därför känns det jätterelevant att ta upp djurs parningsvanor, så här kommer tio fakta som du antagligen inte kände till om något så roligt som att para sig!

Tack gode gud över att jag inte är ett bi…

När manliga honungsbin har parat sig exploderar deras penis och de dör. Under drottningens parningsflygning kommer hon att para sig med ett tiotal partners och lämnar ett spår av döda, penislösa bin efter sig. Snacka om att ta begreppet ”min penis håller på att sprängas” till helt nya nivåer!

Så kan människan styra över insektspopulationen…

Eftersom många honinsekter bara parar sig en gång i sitt liv, kan insektspopulationer styras genom att släppa svärmar av sterila hanar i naturen; honorna parar sig med dem, får aldrig några barn och dör i sin tur. Denna metod är inte helt sällsynt för att användes och har minimerat många insektsarter som är farliga för andra djur eller oss människor.

Kul att kunna hjälpa till…

Gråvalar parar sig i grupp om tre. Den icke-dominanta hanen fungerar precis som ett stag för att hålla honan på plats, så att hon inte flyter iväg. Där känner man sig nog som femte hjulet.

Skalbaggar försökte para sig med ölflaskor…

Under 80-talet fick ett australiskt ölföretag ändra utformningen av sina flaskor. Detta så att en art av skalbaggar skulle sluta försöka att para sig med ölburken. Tycker dock att problemet låter som en helt vanlig lördag.

Utpressar tills de får para sig…

Handelfiner skiljer ibland de kvinnliga delfinerna från sina familjer och nekar dem mat ända fram till de går med på att para sig.

10 urgulliga fakta du bör lära dig om marsvin

10 urgulliga fakta du bör lära dig om marsvin

Har du någonsin undrat över dessa små pälsbollar som bor i ditt hem? Marsvin, de charmiga och energiska husdjuren, är mycket mer än bara sina mjuka utseenden. De har stora personligheter som kan få dig till att skratta, le och smälta. I den här artikeln kommer vi att...

10 iskalla fakta du du måste veta om pingviner

10 iskalla fakta du du måste veta om pingviner

Med sina komiska utseenden och fascinerande beteenden har pingviner länge varit föremål för vår fascination och beundran. Dessa vattenlevande fåglar har anpassat sig till några av de mest extrema klimatförhållandena på planeten och har utvecklat unika egenskaper för...