1 av 5 sydkoreanska kvinnor har genomfört en operation…

Enligt en undersökning från år 2009 har cirka en av fem sydkoreanska kvinnor genomfört någon form av plastikkirurgi, och uppmanas ofta av sina föräldrar att ”jobba på sina ansikten” medan de fortfarande är unga. Plastikkirurgi är dessutom en vanlig examensgåva från familj, släkt och vänner.

Selfie-trenden satte fart på skönhetsingreppen…

Tack vare den så kallade ”selfie-trenden” som har varit under ett par år nu har också behovet för skönhetsingrepp ökat – framförallt hos kvinnorMäns ökande behov handlar till största del av behåringshjälp.

Pausade fettsugningen för en hamburgare…

När Libyens förra diktator Muammar Gaddafi genomförde en fettsugning och en annan plastikkirurgi under år 1995, vägrade han att vara helt bedövad och pausade i mitten av operationen för att äta en hamburgare.

Går snart om bröstförstoring…

Labiaplasty – eller för en lekman mer känt som ”vaginal plastikkirurgi” – är den snabbast växande typen av plastikkirurgi av de alla.

Michael Jackson – ikonen av plastikkirurgi…

Michael Jackson genomförde åtminstone vid 14 tillfällen plastikkirurgi, och hade till och med brosk avskivat från örat för att transplantera till näsan.

10 fakta du antagligen inte visste om reumatism

10 fakta du antagligen inte visste om reumatism

Reumatism är ett tillstånd i lederna och bindväven som är förknippat med smärta och funktionsnedsättning. Med tiden har forskning delat upp reumatism i cirka 200 olika sjukdomar. I början av 1900-talet visade sig reumatisk feber bero på bakterier (Hemolytiska...

10 fakta du antagligen inte visste om missfall

10 fakta du antagligen inte visste om missfall

Missfall - även kallat spontan abort - innebär att en graviditet avslutas ofrivilligt innan zygoten, morulan, embryot eller fostret blivit tillräckligt utvecklat för att överleva utanför moderns kropp, det vill säga innan vecka 22. Missfall är den vanligaste...

10 fakta du antagligen inte visste om jakt

10 fakta du antagligen inte visste om jakt

Jakt är något vi människor har livnärt oss på så länge vi har kunnat smida egna vapen, i princip - och gör i stor utsträckning än idag. Detta trots att majoriteten av vår köttkonsumtion kommer från köttfabriker idag. Somliga ser jakt som avkoppling, andra känner...