Stora polisiära problem i Thailand…

Thailändska regeringen har haft problem med korruption inom polisstyrkan under en längre period. I snitt tjänar en thailändsk polis lika mycket pengar på utpressning och illegala handlingar som de har i lön. För att komma till bukt med problemen måste en polis som bryter mot thailändsk lag bära ett Hello Kitty-armband.

Ganska förståeligt dock…

År 2008 gav Lamborghini den italienska polisstyrkan dåtidens snabbaste polisbil i världen som present – en Gallardo LP560-4. Bilen var bland annat utrustad med kameror, GPS, defibrillator och mycket annat. Den italienska polisstyrkan kunde dock bara använda bilen under ett års tid – för sedan var den nämligen bara skrot, då de råkade krocka sönder den helt och hållet.

Vem bajsar 19 gånger på en kväll…?!

År 2015 var ett bekymmersamt år för polisen i Ohio, USA. Stora resurser och enorm tid lades ner på att försöka få tag på den lagbrytaren som bestämde sig för att kontinuerligt gå runt och bajsa på bilar. Under 2015 hann han med att bajsa på hela 19 bilar. Någon gärningsman greps aldrig.

Men han klarade sig ifrån polisen…

År 2009 upptäckte den irländska polisen att de hade en lagbrytare på gatorna som hade åkt dit för fortkörning över 50 gånger. När de kollade närmare på mannen, som gick under namnet ”Prawo Jadzy”, upptäckte polisen att de hade blivit utsatta för ett långvarigt spratt. ”Prawo Jadzy” betyder nämligen ”körkort” på polska.

Varför? Varför…?!

Fram till ganska nyligen var det lagligt för poliser på Honolulu att ha sex med prostituerade när de jobbade under täckmantel.

10 fakta du antagligen inte visste om nöjesparker

10 fakta du antagligen inte visste om nöjesparker

Liseberg, Gröna Lund, Skara Sommarland, Halmstad Äventyrsland – för att bara nämna några av alla nöjesparker vi har i vårt avlånga land. Även om Liseberg är den största och mest besökta i Sverige så är det egentligen bara en skvätt i havet jämfört med de riktigt stora...

10 fakta du antagligen inte visste om hackers

10 fakta du antagligen inte visste om hackers

I dag beskriver termen främst personer som excellerar i programmering och som vetgirigt tar till sig program- och hårdvara. En hackare använder sina kunskaper till att skaffa ny, icke tillgänglig information om ett system. Genom att analysera eller manipulera systemet...

10 fakta du antagligen inte visste om piloter

10 fakta du antagligen inte visste om piloter

Antingen så gillar man att flyga, eller så gillar man det inte. Åsikterna går isär väldigt, och forskare tror att detta beror på att man inte har någon kontroll när man är i luften. Men de som faktiskt har kontroll över flygplanet – piloterna – bör inte vara...