Är det någon som inte associerar popcorn med bio? Mjo, min egen mor kanske, som trycker i sig popcorn likt det vore någon form av överlevnadsnäring. Men för oss alla andra som tycker att popcorn äts bäst i samband med en bra film kan vi nu roa oss med tio fakta om popcorn. Livsviktig fakta, med andra ord!

Bör aldrig kylskåpsplaceras…

Opoppade popcorn bör aldrig förvaras i kylskåp. Kylskåpet kommer att torka ut fukten i kärnorna. Utan fukten blir det svårigheter för kärnorna att bli till popcorn när du värmer dem över spisen eller i mikron. Den idealiska platsen för att lagra popcorn är i ett svalt och torrt skåp.

Kan flyga en meter upp…

När en kärna poppas och blir till popcorn kan den lyfta nästan en hel meter upp i luften.

Mer fiberrikt än chips…

Popcorn har mer protein än något annan spannmål. Det har också mer järn än ägg och rostbiff. Likaså innehåller popcorn mer fibrer än vad chips gör.

Två olika typer…

Det finns faktiskt två olika former av popcorn; den ena är formad som en ”snöflinga” och den andra som en ”svamp”. Biografer är mest angelägna om att sälja de ”snöflingsliknande” popcornen då de är mycket större än de andra.

12-åring lade grunden till största popcornföretaget…

Orville Redenbacher” är världens mest säljande popcornmärke i hela världen. Skaparen bakom detta märke, Orville, började att odla majs år 1919, när han bara var 12 år gammal. Ett sinne för affärer, med andra ord.

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

Vem kan motstå en rykande het, ostmättad pizza med knaprig botten och en symfoni av smaker? Pizza är inte bara en maträtt; det är en global ikon som har erövrat smaklökarna världen över. Men visste du att bortom den utsökta smaken och den oemotståndliga osten finns en...

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...