Ett helt nytt sätt att hälsa på…

Den sydamerikanska stammen Yanomami, som håller till i Amazonas djungel, hälsar genom att fjärta mot varandra. Frågan är då om man är ofin om man inte kan få fram någon ”gasläcka” när man ska hälsa på sin svärmor?

Vissa gillar faktiskt den dåliga luften…

Men det är inte alla som ogillar dina stinkbomber. Har du hund? Då kanske du har lagt märke till att din hund gärna trycker nosen mellan benen eller skinkorna på dig efter att ha släppt lös en brakare som heter duga. Anledningen till detta är enkelt; de älskar aromerna som fjärtarna består av.

Teoretiskt sett går det att bygga en atombomb av fjärtar…

Hur många fjärtar skulle krävas för att uppnå samma effekt som en atombomb? Ja, det forskas då i allt. Precis allt. En studie visar att om du fjärtar nonstop i sex år och nio månader har du lyckats fisa ihop samma kraft som en atombomb. En annan studie säger att om alla jordens människor avlägger nio fjärtar i rad har du också uppnått samma effekt. Nu vet vi detta viktiga.

Att lukta på någons fjärt är inte farligt – tvärtom…

Enligt forskare på Exeter University kan det vara hälsosamt att andas in små doser av andras pruttar. Enligt studier ska detta vara hjälpsamt för att förhindra strokes, demens, cancer och hjärtattacker. Hur mycket jag än försöker förklara detta för min sambo tror hon inte på mig. Hon lär dock aldrig bli sjuk.

Långt nedanför ytan är det pruttfritt

Försök att fjärta på tio meters djup under vattnet. Det går inte, tack vare trycket.

10 fakta du antagligen inte visste om siamesiska tvillingar

10 fakta du antagligen inte visste om siamesiska tvillingar

Siamesiska tvillingar är enäggstvillingar vars kroppar är sammanvuxna sedan graviditeten då det befruktade ägget inte har delats fullständigt till två skilda individer. Fenomenet uppstår en gång på mellan 50 000 och 200 000 födslar, med något högre frekvens i...

10 fakta du antagligen inte visste om klimakteriet

10 fakta du antagligen inte visste om klimakteriet

Klimakteriet - övergångsåldern eller perimenopaus (från grekiskans klimakterikos = kritisk) - är den övergångstid som varar något år, då en kvinna övergår från att vara fruktsam till att inte längre få ägglossning, och därmed inte längre kan bli befruktad på den...