Psykologi är läran om människans beteende, tankar, känslor och samspel med andra människor. Det kan röra sig om forskning kring områden som neuropsykologi, psykoneuroendokrinologi, mänskligt beteende, personlighetsutveckling eller artificiell intelligens. Idag vet vi mer om psykologi än vad vi någonsin vetat tidigare, även om mycket fortfarande är fullt oförklarligt. Här är i alla fall tio fakta om psykologi som du bör känna till!

Håll dina drömmar för dig själv…

Om du berättar om dina målsättningar och drömmar för folk är det mindre sannolikt att de kommer att slå in, då du tappar motivation, har en studie visat.

Därför har man en favoritsång…

Det är med största sannolikhet att din favoritsång är just din favoritsång eftersom du kan associera den med någon emotionell händelse från ditt liv.

Tar tacksamt emot presenter…

En studie har visat att människan blir gladare och mår bättre av att spendera pengar på andra än sig själv. Samma studie har också visat att man blir lyckligare av att spendera pengar på upplevelser än materiella ting.

Fobier finns i ditt DNA…

Enligt en ny undersökning har stora bevis påvisats att fobier ligger programmerat i ditt DNA sedan generationer tillbaka.

Du kanske inte ens finns…

Det finns en sällsynt psykisk störning där människor tror att de är förruttnade, döda eller obefintlig. Kort översatt tror människan att hen egentligen inte existerar.

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

Vår kropps försvarsmur mot sjukdomar är en imponerande och komplex mekanism som vi oftast tar för given - vårt immunsystem. I denna artikel kommer vi att utforska fascinerande fakta om vårt immunförsvar, hur det fungerar och dess avgörande roll för att hålla oss...