Kanske är en kändis kär i just dig…?

Erotomani” är en existerande sjukdom där man tror att en kändis är förälskad i sig. Detta gäller självklart inte förälskelsen mellan Jessica Alba och mig.

Snart är vi alla inlagda…

Den genomsnittliga gymnasieeleven ligger idag på samma nivå av ångest som den genomsnittliga psykiatriska patienten i början av 1950-talet hade.

Aj…

Enligt forskare behandlar hjärnan ett nekande på samma sätt som fysisk smärta.

Uppleva Truman Show i verkligheten…!

Du har väl sett filmen ”The Truman Show” med Jim Carrey? Där han omedvetet lever i en iscensatt värld som i själva verket är ett underhållningsprogram för alla andra. Det finns faktiskt en liknande sjukdom som heter ”The Truman Syndrome”, där människan tror att hen lever i en TV-realityserie.

Forskare vet inte varför

Aldrig någonsin har en som fötts blind utvecklat den psykiska diagnosen schizofreni.

Lever bakom en fasad

Enligt undersökningar är komiker och utåt glada människor oftast mer deprimerade än genomsnittet.

10 fakta du antagligen inte visste om din kropp (del 2)

10 fakta du antagligen inte visste om din kropp (del 2)

Kroppen har kunnat utföra oförklarliga fysiska ting genom årens gång, som vi människor aldrig har varken kunnat förklara eller förstå. Det kanske inte är så konstigt dock, vår kropp är trots allt rent ut sagt nästan magisk! Här följer del två av fakta som du bör känna...

10 fakta du antagligen inte visste om albinism

10 fakta du antagligen inte visste om albinism

Albinism är total avsaknad av båda typer av färgpigmenten melaniner. Detta beror på en genetisk avvikelse som resulterar i brist på tyrosinas, vilket är det enzym som startar processen som bildar melanin. Resultatet blir en helvit individ. Individer med albinism...