Klappa aldrig en råtta från New York…

Råttorna i New York, USA, bär många sjukdomar. I ett provresultat från 133 råttor upptäckte forskare hela 18 olika virus som tidigare har varit kända för att kunna infektera människor. I själva verket upptäckte forskare även vissa virus som tidigare var okända med att ens ha existerat.

Katter räddade mannen från att bli uppäten…

Alexander Selkirk, en skotsk sjöman, lämnades strandsatt på en öde ö, men överlevde i mer än fyra år, bland annat genom att använda förvildade katter för att skydda sig från glupande råttor som attackerade under nattens gång.

Blå M&M + råtta = mindre ryggmärgsskador…

Det har alltid experimenterats mycket med möss och råttor, och det är inget undantag när det kommer till godis direkt. Det blåa färgämnet i M&M-godisar har visat sig att minska ryggmärgsskador hos råttor. Men det finns en liten bieffekt; råttorna blir tillfälligt lite blåaktiga av ämnet.

De har blivit högt experimenterade när det kommer till droger…

Ett kanadensiskt experiment utfört under 1970-talet gjorde droger fritt tillgängliga för både bur- och koloniråttor. Råttorna i burar utvecklade snabbt drogvanor, men råttorna i det normala ”samhället” vägrade att använda sig utav droger. Resultatet förbryllade forskarna.

Strunt i skatten, betala med råttor istället…!

År 1945 hade staden Bombay, Indien, sådana massiva problem med råttor att de började acceptera sänkta skatteskulder i utbyte mot döda råttor från befolkningen. Beslutet ledde till ett massdödande av råttor för att invånarna ville få sina skatteskulder reducerade och avbetalad.

10 fakta du antagligen inte visste om Maine coon

10 fakta du antagligen inte visste om Maine coon

Maine coon anses vara den första kattrasen från Amerika. Man vet inte riktigt hur rasen uppkom men det finns många myter och teorier kring det hela. Vad vi i alla fall vet är att rasen i fråga har blivit omåttligt populär här i vårt avlånga land! Och här är tio fakta...

10 fakta du antagligen inte visste om undulater

10 fakta du antagligen inte visste om undulater

Undulat (Melopsittacus undulatus) är en liten papegoja och enda art i det australiska släktet "Melopsittacus". Undulaten är social och uppträder främst i mindre flockar men ibland även i mycket stora flockar. Undulaten är en mycket populär burfågel - inte minst i...