Rolex är en tillverkare av mycket exklusiva klockor och armbandsur av hög kvalité. År 1905 grundade Hans Wilsdorf och hans svåger Alfred Davis ”Wilsdorf and Davis” i London. Den huvudsakliga verksamheten var vid denna tid import av schweiziska urverk som monterades i boetter som tillverkats lokalt. Från början såldes dessa tidiga armbandsur till juvelerare som sedan satte sitt eget namn på urtavlan innan de såldes. De första uren från Wilsdorf and Davis var vanligen märkta ”W&D” på boettens insida. Idag är Rolex, tillsammans med ett par andra märken, en av världens mest exklusiva och dyraste klockmärke. Givetvis kan du komma över en lite billigare och begagnad klocka via Tradera, men ska du ha en helt ny får du räkna med att hosta upp tusentals och åter tusentals kronor! Här följer tio fakta som är lite mindre kända om just Rolexklockorna!

Blev populärt under andra världskriget…

Rolex popularitet växte explosionsartat under andra världskriget. Stridspiloterna i den brittiska Royal Air Force började använda Rolexklockor eftersom de visade sig vara mer tillförlitliga än standardklockor. När piloterna blev nedskjutna och tillfångatagna av nazisterna togs klockorna ifrån britterna, och när Rolex fick reda på detta började de att erbjuda ersättningsklockor till brittiska fångar efter kriget, enbart baserat på deras ord om att de faktiskt har ägt en Rolex.

Tillförlitliga kvalitetsklockor…

Kvalité är något som ofta associeras till Rolex. Och visste du att klockorna fungerar lika bra på världens högsta punkt, såväl som de fungerar 900 meter ner på havets botten.

Blev dyrare på 80-talet…

Klockorna blev ingen dyr lyxvara förrän på 1980-talet. År 1981 kostade en modell i snitt 900 dollar, och bara mindre än tio år senare kostade en modell i snitt istället 2 350 dollar. Det kostar att ligga på topp!

Använder sig av dyrare material…

Det är ingen myt att Rolexklockor består av ett exklusivt och dyrt material. Medan de flesta klockor är gjorda av en metall kallat 316L, använder sig Rolex istället utav metallen 904L, som innehåller en större nivå av nickel och krom.

Trycktestas efter produktion…

Efter att en Rolexklocka är färdigproducerad trycktestas den, för att se så att det inte finns några luftläckor. Alla dess klockor som är avsedda för vattenutrymmen (som exempelvis ”Rolex Submarine”) trycktestas också likvärdigt med ett djup på 300 meter.

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...

10 fakta du antagligen inte visste om företagslån

10 fakta du antagligen inte visste om företagslån

Borta är den tid då endast stora företag med reviderade bokslut och en omsättning på flera miljoner kunde få ett företagslån hos banken. Idag finns en uppsjö av mindre långivare som erbjuder företagslån speciellt anpassade för småföretag. Jämför företagslån på...