Självmord är ett ämne som tyvärr är oerhört tabubelagt. Helst ska man inte prata om det, och gör man det så gäller det helt klart att vara i rätt grupp av människor. För att vi människor ska kunna förstå oss på självmord bättre, och även kunna arbeta aktivt för att hjälpa självmordsbenägna, gäller det också att vi kan föra en öppen konversation om det. Därför tänkte vi – trots en risk att trampa någon på tårna – bjuda på tio fakta som du bör känna till om självmord.

Det landet står för 25% av alla självmord…

I princip varannan minut tar någon livet av sig i Kina, vilket resulterar i cirka 250 000 – 300 000 per år. Landet står för cirka en fjärdedel av de totala självmorden som sker globalt sett.

Fler dör av självmord än mord…

Det är avsevärt mer sannolikt att någon dör av självmord än av mord. För varje mord som sker i världen är det alltid tre gånger mer självmord.

Värst under vårmånaderna…

Mellan mars-maj sker det som mest självmord världen över, med en ökning på cirka 4-6% jämfört med övriga månader.

Tog livet av sig live…

En amerikansk högskolestudent begick självmord genom att ta en överdos av tabletter framför en webbkamera medan vissa användare eggade honom. Ett liknande scenario har även utspelat sig i Sverige. Det finns också flera webbplatser som ger detaljerad information om de mest effektiva sätten att begå självmord på.

Unga är överrepresenterade…

Även om det är en vanlig uppfattning att självmordsantalet är högst bland de unga, så är det i själva verket de äldre som står för den högsta självmordsstatistiken.

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

Vår kropps försvarsmur mot sjukdomar är en imponerande och komplex mekanism som vi oftast tar för given - vårt immunsystem. I denna artikel kommer vi att utforska fascinerande fakta om vårt immunförsvar, hur det fungerar och dess avgörande roll för att hålla oss...