Alla har vi varit där, en del i flera olika länder, andra bara här i Sverige. Hur som helst så skiljer sig alla länders sjukhus, och dess sjukvård, åt en hel del. Här är åtminstone tio fakta som inte skiljer sig från verkligheten, som du kan ha i åtanke nästa gång du sitter på akuten med en hjärnskakning eller annat mindre kul.

Peter Pans skapare gav bort royalties i välgörenhet…

Skaparen av Peter Pan gav dess rättigheter till ett barnsjukhus så att det alltid skulle samla royalties och på så vis finansiera sjukhuset.

Ger alkohol för att slippa stök…

En stor mängd sjukhus världen över förvarar öl och andra alkoholhaltiga drickor avsett för alkoholister. Detta för att en alkoholist med ett sug inte ska rota igenom skåp och ställa till med allmänt stök på sjukhuset. En del av sjukhusen har även ölburkar med receptetiketter på. Japp, det är som jag alltid har hävdat; öl är medicin!

Tack för det, ”Det”…

I en studie för att förbättra miljön för barnsjukhus, där 250 barn deltog, fick de uttrycka vad de tyckte om clowner. Inte en enda av barnen ansåg clowner roliga. Majoriteten tyckte att de var läskiga och obehagliga.

Fint gjort av Kanada…

För en dag under år 1940 blev en del av ett sjukhus i Ottawa, Kanada, ett internationellt territorium så att en nederländsk prinsessa kunde födas som en fullständig nederländsk medborgare (detta var ett krav för att få vara en holländsk prinsessa). Varje år skickar Nederländerna en bukett med tulpaner – än idag – för att visa Kanada sin tacksamhet.

Varför har vi inte detta i Sverige…?

Förr i tiden var det inte helt ovanligt att tyska sjukhus hade ett litet ölbryggeri på en avdelning. Patienterna brukade få ett glas öl innan läggdags för att ”sova bättre”.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...