Snacka om en på miljonen…

Under år 2009 blev en pensionerad polis vid namn Geraint Woolford inlagd på Abergale sjukhus i norra Wales och hamnade bredvid en annan pensionerad polis – som också hette Geraint Woolford. De två männen var inte släkt, hade aldrig träffats och var de enda två personerna i hela Storbritannien som hette Geraint Woolford.

De andra var nog för fina för det…

Jimmy Carter (på bilden nedanför) var den första amerikanska presidenten som föddes på ett sjukhus.

Han blev en hon – på en sekund…

För några år sedan, år 2014 för att vara exakt, gick en 66-årig kinesisk man till sjukhuset på grund av magont, bara för att upptäcka att han hade varit en kvinna under hela sitt liv och att hans magont orsakades av en stor, godartad cysta på äggstockarna. Snacka om att få en smärre chock!

Alla borde uppenbarligen ha en brödskärare hemma…

Över 2 000 amerikanare måste årligen uppsöka läkarvård efter att ha skurit bröd. Fenomenet har till och med fått en benämning hos de amerikanska läkarna; ”Bagel-related injuries” (BRIs).

Eminem blev så pass misshandlad att han blev temporärt blind

Som barn blev Marshall Mathers (Eminem) mobbad och misshandlad så allvarligt att han hamnade på sjukhus med en hjärnskakning och tillfällig blindhet vid ett tillfälle.

Det är vad svensk kraft kan åstadkomma…!

Under inspelningen av filmen Rocky IV slog Dolph Lundgren till Sylvester Stallone så hårt – av misstag – att sjukhuspersonalen trodde att han hade blivit påkörd av en bil. Svensk kraft!

10 fakta du antagligen inte visste om utrotning

10 fakta du antagligen inte visste om utrotning

Allt mer pratas det om utrotning – och inte längre är det bara dinosauriernas utrotning som står i fokus, utan människans växande medvetande om vår natur och våra djur. Utrotning innebär att definitivt döda alla exemplar av till exempel en djurart, en växtart, en...

10 fakta du antagligen inte visste om nöjesparker

10 fakta du antagligen inte visste om nöjesparker

Liseberg, Gröna Lund, Skara Sommarland, Halmstad Äventyrsland – för att bara nämna några av alla nöjesparker vi har i vårt avlånga land. Även om Liseberg är den största och mest besökta i Sverige så är det egentligen bara en skvätt i havet jämfört med de riktigt stora...

10 fakta du antagligen inte visste om hackers

10 fakta du antagligen inte visste om hackers

I dag beskriver termen främst personer som excellerar i programmering och som vetgirigt tar till sig program- och hårdvara. En hackare använder sina kunskaper till att skaffa ny, icke tillgänglig information om ett system. Genom att analysera eller manipulera systemet...