Alla dessa skjutvapen är ett växande problem. Och inte minst i USA, men också ett av de mest diskuterande politiska ändamålen. I många stater är det fullt lagligt att bära vapen i USA, vilket många politiker nu vill förbjuda. Mycket tack vare alla dödsskjutningar i skolor och på arbetsplatser som varit. Men hur mycket vet du egentligen om skjutvapen i alla dess former?

Ett välplanerat mord…

Den amerikanska presidenten Garfields mördare köpte en pistol som han trodde skulle se bra ut på ett museum. Snacka om att planera allt in i minsta detalj.

Ryssar tar alltid med vapen ut i rymden…

Ryska kosmonauter tar med vapen i rymden för att skydda sig mot björnar om de landar ur kurs när de återvänder till jorden.

Är du georgier? Då måste du ha vapen…

Staden Kennesaw i Georgien har en lag om att varje hushåll måste äga en pistol. Självklart är detta en gammal lag som mestadels bara ”hängt med” i lagboken utan att ha någon direkt effekt.

Använde riktiga vapen istället för kopior…

I filmen ”Lord of War” kan du skymta en hel del vapen. Bland annat står 3 000 riktiga AK47:or placerade i filmen. Detta för att de riktiga vapnen var billigare än de harmlösa kopiorna som filmbolaget istället hade kunnat köpa.

Turist i Arizona? Gå gärna runt med ditt vapen synligt då…

I staten Arizona, USA, är det lagligt även för turister att bära vapen, så länge som en del av vapnet eller dess hölster är synligt. Om vapnet ska vara icke-synligt måste man ha ett CCW (Concealed Carry Permit)

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...