Nästan alla kan få sömnorgasmer. En stor del av oss har upplevt det åtminstone någon gång i livet – andra inte. Du kanske själv har fått en nattlig orgasm i sömnen någon gång, men inte har en susning om varför? Eller ens vad det är? Vi reder ut begreppet med tio fakta som du bör känna till om just sömnorgasmerna!

Avsevärt vanligare hos kvinnor…

Forskning har påvisat att kvinnor får sömnorgasmer avsevärt oftare än vad män får det. Cirka 85% av alla kvinnor får återkommande ”våta drömmar”, enligt studier. Är du en av dem?

Medan männen får erektion i sömnen…

En vuxen man har erektion cirka 3 – 6 gånger per natt i sömnen! Trots detta är det dock ganska sällsynt att erektionen leder till en orgasm. Lika bra det, för annars hade det nog blivit mycket kladdigare att sova. 

Sover du på mage är det mer sannolikhet att du uppnår en sömnorgasm…

Om du som kvinna strävar efter att få uppleva sömnorgasmer kan det vara en bra idé att sova på mage. En studie har nämligen visat att just kvinnor som sover på mage har lättare att uppnå orgasm under sömnen. Anledningen är att du lättare drömmer intensiva och drömmar som anspelar på sex.a.

Puberteten kan ställa till med det mesta för män…

Även om det är ganska ovanligt för män att få orgasm under sömnen kan det då och då hända. Allra vanligast är att män får en sömnorgasm när de är som minst sexuellt aktiva. Det är vanligast att män får orgasm under sovande tillstånd när de är i puberteten och sex inte än har hunnit bli en självklar bild av vardagen. Men det kan dock ske även senare i livet, när du minst anar det!

REM-sömn kan förvandlas till en riktigt våt dröm…

Den allra största chansen till sömnorgasmer har du under REM-sömnen, för det är nämligen då du drömmer som allra mest. När du drömmer som allra mest pumpar också kroppen in blod i penis eller vagina som mest, vilket gör att det lättare kan leda till en orgasm. 

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

Många av oss känner nog igen humörsvängarna från en havande kvinna. Antingen har du upplevt det själv eller så har du stått jämte och sett helt oförstådd ut. Men det är ganska fantastiskt och fascinerande vad den mänskliga kroppen genomgår och kan göra i samband med...