Det finns en hel uppsjö av sporter, och likaså finns det en ännu större uppsjö av regler att hålla sig till. Allt eftersom brukar regler prövas och ändras, men en sak är åtminstone ganska säker; det finns ett gäng fåniga och urdumma sportregler som är värda att nämna. Även om alla udda sportregler skulle kräva ofantligt många fler punkter än de här tio, så kan vi åtminstone bjuda på några av de mest bisarra! Håll tillgodo!

Slå inte mot huvudet – men sparka gärna…

I karatestilen Kyokushinkai, som grundades år 1957, tränar man med fullkontakt-regler, som kallas för knock-down. Det är dock inte tillåtet att slå din motståndare i huvudet. Däremot är det fullt accepterat att avge en spark i din motståndares huvud.

Avdrag om håret inte är perfekt…

En gymnast får avdrag på poängen ifall hennes hår inte är perfekt uppsatt. Det förklarar varför gymnasters hår alltid ser så plastigt ut.

Publiken kan styra vinnaren…

Under Formula E-race är bilarna helt elektriska. Men vad som kanske är mindre känt är att den bil som flest twittrar om får en extra boost, vilket resulterar i att bilen går lite snabbare än alla de andra under en kort period. Snacka om PR-byggd sport!

Våga inte ge din motståndare om tips…

En golfare är inte tillåten att be sin motståndare om tips. Likaså måste du bära långbyxor och poloskjorta under internationella tävlingssammanhang.

Hårda bud för vattenpolospelare…

Vattenpolospelare som träder in på arenan med oknutna badmössor får inte deltaga i matchen. Oavsett om de skulle knyta den i efterhand.