Spotify är världens största musiktjänst i sitt slag med sin omfattande musikkatalog och grundades i Sverige för tio år sedan (2006). Grundarna bakom företaget är Daniel Ek och Martin Lorentzon (som också har grundat TradeDoubler). Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, men finns även i Göteborg och Malmö här i Sverige, även om företaget står registrerat i Luxemburg. Med väldigt stor sannolikhet är du en av alla Spotify-användare, men nedan följer lite fakta som du med största sannolikhet inte visste om den svenskutvecklade musiktjänsten!

Över 100 miljoner användare…

Idag har Spotify cirka 100 000 000 användare, varav 30 000 000 av dessa är betalande kunder.

Finns över 30 miljoner låtar…

I Spotifys bibliotek kan du söka mellan cirka 30 000 000 låtar (!).

Har betalat ut stora pengar…

Företaget bakom musikapplikationen har betalat ut cirka tre miljarder dollar totalt för rättigheterna och inkomsterna som musiken har bringat.

Över två miljarder spellistor…

Totalt har alla användare skapat över två miljarder spellistor. Dagligen skapas eller ändras ytterligare hela 5 000 000 spellistor.

Över 20 miljarder timmar…

År 2015 hade samtliga användare lyssnat i totalt 20 miljarder timmar på låtar, radio eller podcasts via Spotify!

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...

10 fakta du antagligen inte visste om Avicii

10 fakta du antagligen inte visste om Avicii

Avicii - det svenska musikala geniet från Stockholm, och för många mer känd som Tim Bergling - anses vara en av vår tids största musikexportörer genom tiderna. Flera musikpublikationer anger honom som en av de DJ:ar som populariserade den elektroniska musiken i början...