Kantats av motdemonstranter…

Under 2003 års festival angrep den högerextremistiska organisationen Nationaldemokratisk Ungdom prideparaden. Det var dock inte första gången. Tidigare manifestationer mot Pridefirandet, framförallt från enstaka kristna grupperingar, har varit i form av demonstrationer.

Pride Park med traditionell schlagerpopkväll…

Pride Park är ett avgränsat festivalområde som åren 1998 till 2009 låg i Tantolunden och år 2010 var förlagd till området framför Sjöhistoriska museet på Ladugårdsgärde. År 2011 flyttade Pride Park till Kungsträdgården och gjorde samtidigt en satsning som bland annat inkluderade fritt inträde. Året därpå, 2012, flyttade Pride Park tillbaka till Tantolunden och tog återigen inträde. Sedan 2013 har Pride Park varit förlagt på Östermalms IP. I Pride Park finns scener, företags- och föreningstält, öltält och andra arrangemang. Bland annat har det blivit tradition att bjuda in kända Melodifestivals- och Eurovisionsstjärnor under torsdagen på den så kallade schlagerpopkvällen.

Tar avstånd från Sverigedemokraterna…

En forskarundersökning från 2014 visade att mindre än en procent av deltagarna i Pridetåget röstade på Sverigedemokraterna eller Kristdemokraterna.

Var tredje spontanansluter Pridetåget…

Sex av tio deltagare i pridetåget år 2014 var kvinnor, och lite mindre än hälften var heterosexuellaÅtta av tio var födda i Sverige, och var tredje tog ett spontanbeslut att ansluta i tåget.

Var stolt över dig själv

Pride betyder ”stolthet” på engelska. Priderörelsens mål är att alla ska vara stolta för den de är och att ingen ska behöva dölja sitt rätta jag.

10 fakta du antagligen inte visste om Ingvar Kamprad

10 fakta du antagligen inte visste om Ingvar Kamprad

IKEA står för Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd och grundades år 1943. Men Ingvar Kamprad i sig står för så mycket mer – inte bara sett ur samhällets och vi individers perspektiv, utan egentligen för hela världen. Han skulle fylla 92 år den 30 mars, men gick bort...