Enorma skattekostnader…

Ungefär 2 000 personer arbetar direkt inom snusnäringen i Sverige och ytterligare 3 600 har indirekt sin utkomst av den svenska snustillverkningen. Om du tycker snusdosan är dyr idag jämfört med för några år sedan så har skatten ökat med 252 procent på bara tio år, och förutom moms och handelspåslag betalar Swedish Match över 2,6 miljarder i punktskatt varje år.

Ägare till populärt museum…

Swedish Match äger Snus- och TändsticksmuseumSkansen, som tar emot 160 000 besökare varje år för att ta del av snusets och tändstickans svenska historia.

Blev världsledande på tändstickor…

Grunden för Swedish Match lades redan år 1844, när säkerhetständstickan uppfanns i Sverige och Sverige blev välkänt inom tändsticksproduktion. Än i dag tillverkar Swedish Match Solstickans tändstickor i Vetlanda och Tidaholm.

Stora skillnader på svenskt och amerikanskt snus…

Svenskt snus och liknande rökfria tobaksprodukter säljs i dag i USA, och snuset kom ursprungligen till USA via svenska utvandrare på 1800-talet. Det amerikanska snuset är fermenterat till skillnad från det svenska som sedan många år pastöriseras i syfte att minimera andelen oönskade ämnen. Snuset fermenterades också i Sverige förr och amerikanskt snus är faktiskt mer likt det svenska snuset på 1800-talet än dagens.

Röker minst av EU-länderna

Svenskar, och i synnerhet svenska män, röker minst i EU, 11% jämfört med genomsnittet på 26%. Studier har visat att detta är mycket tack vare snuset.

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...

10 fakta du antagligen inte visste om företagslån

10 fakta du antagligen inte visste om företagslån

Borta är den tid då endast stora företag med reviderade bokslut och en omsättning på flera miljoner kunde få ett företagslån hos banken. Idag finns en uppsjö av mindre långivare som erbjuder företagslån speciellt anpassade för småföretag. Jämför företagslån på...