Den första växtbaserade tandkrämen lanserades 1975…

Tom’s of Maine var ett av det första företaget som kommersiellt lanserade en växtbaserad tandkräm år 1975. Den växtbaserade tandkrämen var ett – enligt företaget – hälsosammare alternativ till fluorbaserad tandkräm.

Tandkrämen för astronauter är ätbar…

År 1987 lanserades ätbara tandkrämer för att underlätta för astronauter ute i rymden. Dessa tandkrämer är numer också kommersiellt tillgängliga och används för barn. Eftersom barn har svårare att skölja ur tandkrämen än vuxna sågs ätbar tandkräm som en exceptionell lösning.

Tandblekningstandkräm lanserades redan på 80-talet…

Rembrandt var det första företaget att erbjuda tandkräm som också blekte dina tänder. Tandkrämen lanserades år 1989 och därefter har idag många företag tagit efter dess koncept.

Samma ämne för konservering av döda kroppar finns i din tandkräm

Idag är tandkräm känt för att innehålla formaldehyd. Det är en kemikalie som också används för konservering av döda kroppar. Formaldehyd dödar bakterier som kommer i kontakt med röret på tandkrämen.

Du kan också använda det till ditt silver där hemma…

Om du inte redan visste detta är tandkräm också effektivt för att avlägsna matt från silver. Således är det vanligt förekommande att använda tandkräm för polering av silversmycken.

10 fakta du antagligen inte visste om parfym

10 fakta du antagligen inte visste om parfym

Alla vill väl lukta gott? Och vad är då inte en bättre substans än just parfym? Vi säger som Marie Antoinette sade på 1700-talet: "Det är bra att parfym finns, men det är synd att det ska behöva användas". Med denna korta inledning bjuder vi här på tio fakta som du...

10 fakta du antagligen inte visste om avföring

10 fakta du antagligen inte visste om avföring

Alla gör vi det – en del flera gånger om dagen, andra några gånger i veckan. Trots att det är lite tabubelagt är det också något av det viktigaste som finns i nuläget att faktiskt prata öppet om – att bajsa. Idag saknar en majoritet av invånare på vår planet en riktig...