Aktiebolaget Tetra Pak är ett familjeägt, ursprungligen svenskt företag, grundat 1951 som tillverkar maskiner och material för engångsemballage för mjölk, juice och andra flytande livsmedel. Företaget har fått sitt namn efter en tetraederformad mjölkförpackning. Idag satsar Tetra Pak stort på att bli så miljövänliga som möjligt, och det går minst sagt vägen för dem! Här är tio fakta som du bör känna till om en av Sveriges stoltheter!

Över 20 000 anställda…

Med sina 114 kontor och 23 fabriker världen över har organisationen 23 500 anställda!

Säljs nästan världen över…

Tetra Paks förpackningar säljs i skrivande stund i fler än 170 länder.

Blir alltmer miljövänligare…

Genom att använda bland annat biobaserat material från sockerrör kunde Tetra Pak nyligen lansera sin första helt växtbaserade förpackning, Tetra Rex Bio-based.

Så mycket produceras dagligen…

490 000 000 förpackningar produceras – varje dag! År 2014 sålde Tetra Paks kunder livsmedelsprodukter i över 179 miljarder av sina förpackningar till konsumenter världen över.

Det tackar vi för…

Mjölk är ett livsmedel fullpackat med vitaminer, mineraler, kalcium och andra näringsämnen som hjälper barn att växa och utvecklas. Tack vare Tetra Pak kan mjölk dagligen distribueras till 67 000 000 skolbarn världen över.

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...

10 fakta du antagligen inte visste om företagslån

10 fakta du antagligen inte visste om företagslån

Borta är den tid då endast stora företag med reviderade bokslut och en omsättning på flera miljoner kunde få ett företagslån hos banken. Idag finns en uppsjö av mindre långivare som erbjuder företagslån speciellt anpassade för småföretag. Jämför företagslån på...