Elefanterna dör ut…

För hundra år sedan levde det ungefär 100 000 elefanter i Thailand, idag finns det knappt 5 000 kvar. Man räknar med att antalet elefanter i Thailand minskar med ca 3% per år.

Hyllar aporna…

Varje år sedan 1988 hålls det en festival för aporna i provinsen Lopburi i Thailand. På denna konstiga festival samlas tusentals människor i templet Phra Prang Sam Yot för att se på när aporna äter tonvis med frukt och grönsaker. Festivalen är lokalbefolkningens sätt att tacka aporna för alla turister som kommer dit för deras skull.

Lång kustlinje…

Landets kustlinje är hela 320 mil lång, snacka om att man kan gå långa strandpromenader!

Står för en femtedel av allt ris…

Ungefär 20% av allt ris som odlas kommer ifrån Thailand. Att bara kineser skulle äta och odla ris är alltså fördomar från västvärlden.

Ökade priser sedan tsunamin

I Thailand finns det hela 1 430 öar! Phi Phi-öarna är ett otroligt populärt resmål för turister. Sedan tsunamikatastrofen år 2004 har priserna stigit kraftigt på dessa öar. Det var även här som filmen ”The Beach” spelades in.

10 fakta du antagligen inte visste om Storbritannien

10 fakta du antagligen inte visste om Storbritannien

Storbritannien, formellt Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland, är en suverän stat som ligger utanför nordvästra kusten av den europeiska kontinenten. Landet omfattar ön Storbritannien, den nordöstra delen av ön Irland och många mindre öar. Nordirland är...

10 fakta du antagligen inte visste om Sydkorea

10 fakta du antagligen inte visste om Sydkorea

Sydkorea, formellt Republiken Sydkorea, är en stat i Östasien, belägen på den södra delen av Koreahalvön. I norr gränsar landet till Nordkorea. Landet dessutom har maritima gränser till både Kina och Japan. Sydkorea är ett av de mer demokratiska länderna i Asien....