Människans kropp har över 650 muskler, och det är minst lika viktigt att ta hand om dem som det är att ta vara på hälsan i övrigt. En del besöker gymmet notoriskt i hopp om att bygga en superkropp, andra för att hålla sig i form. Sen finns det den där minoritetsgruppen som bara har ett gymkort i plånboken att skylta med. Här är tio fakta som bör motivera dig att gå till gymmet!

Höginkomsttagare mer angelägna att gymma…

Vårdvälgörenhetsföreningen ”Nuffield Health” har forskat i hur våra gymbesök ser ut gentemot våra inkomster. Efter att ha undersökt 1 600 deltagares gymvanor – alla med blandade inkomster – visade det sig att de med högre inkomster var nästan tre gånger mer angelägna att träna och besöka gymmet jämfört med låginkomsttagarna.

Så många gymmar för att spana in partner…

Även om de flesta av oss förmodligen ser som allra värst ut när vi tränar på gymmet, har en ny studie som – beställdes av ”Kettler” – påvisat bland de 2 000 deltagarna att cirka 50% går till gymmet i huvudsyfte att spana in det motsatta könet eller träffa nya vänner. Nästan en tredjedel av deltagarna hade aldrig ens arbetat sig svettiga på gymmet.

Det kan förklara ditt chokladätande…

Vad har ett notoriskt gymmande gemensamt med choklad? Enligt ”Market Research World” är de som tränar på gym regelbundet 18% mer angelägna om att äta chokladkakor oftare än de som inte gymmar.

Därför kanske du inte gillar träning…

Att träna på gym är uppenbarligen inte något för alla. Forskare vid Iowa State University fann att människors förmåga att inte kunna stå emot smärta och ansträngning kan vara upp till 50% genetiskt. Äntligen har jag fått en anledning till att inte träna!

Var 10:e hittade sin partner på gymmet…

Om du vill hitta ”den rätta” i livet, sluta då att slösa med tid på att skriva på din onlinedejtingprofil och spring istället iväg till gymmet och börja träna. En studie genomförd av ”Nuffield Health” påvisade att av deras 2 000 deltagare lever cirka 10,5% av dem med någon som de faktiskt har träffat på gymmet.

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

Vår kropps försvarsmur mot sjukdomar är en imponerande och komplex mekanism som vi oftast tar för given - vårt immunsystem. I denna artikel kommer vi att utforska fascinerande fakta om vårt immunförsvar, hur det fungerar och dess avgörande roll för att hålla oss...