Alla har inte den lyxen att kunna gå i skolan och lära sig att bland annat skriva och läsa. Flera organisationer världen över donerar pengar och satsar stort för att minska problemet och kunna tillgodose alla barn en utbildning i livet. De som är värst drabbade är krigsdrabbade och fattiga länder, men även där diktatur finns är det ett stort och utbrett problem. Här är tio fakta som du bör känna till om utbildning och skrivkunnighet!

Vanligare än man kan tro…

Världen över anses cirka 12%, eller rättare sagt 775 000 000 människor, att vara analfabeter.

Men vi blir bättre på det…

Även industriellt utvecklade länder kan läskunskaper anses vara ett stort problem. I USA t.ex, läser 70% av den vuxna befolkningen sämre än vad en fjärdeklassare gör idag.

Prioriteras bort i många u-länder…

Cirka två tredjedelar av världens lägst utbildade är kvinnor. Fortfarande anses kvinnor ha lägre status än män i många länder, vilket gör att deras skolgång inte prioriteras.

Sydsudan värst drabbade…

Sydsudan är världens minst läskunniga land, med en läskunnighet på bara 27%. Cirka 70% av barnen i åldrarna 6-17 år har aldrig ens satt sin fot i ett klassrum.

Kanske inte helt oväntat…

Harvard University betraktas allmänt som en av den äldsta och mest prestigefyllda högskolan i USA. Dess hemstad, Cambridge, är – kanske inte helt oväntat – en av de mest högutbildade städerna i landet.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...