Myten angående namnet…

Under ombyggnaden av Vita Huset framkom en myt. Myten bestod av att vit färg används för att maskera brännskador som hade uppstått under eldsvådor. Därav fick huset sitt namn – Vita Huset.

Vita Huset i siffror…

Vita Huset består av 132 rum och 35 badrum. Inte nog med det, att tillgå finns också 412 dörrar, 147 fönster, 28 eldstäder, åtta trappor, tre hissar, fem heltidsanställda kockar, en tennisbana, en bowlinghall, ett biorum, en simbassäng och en pytteliten golfbana. Någonstans att hänga hatten, med andra ord.

Död man bland publiken…

President Obama med fru lät installera en biodling på Vita Husets mark. Honungen fick användas av Vita Husets anställda kockar.

13 landskampsmål under en match…

Teddy Roosevelt (på bilden nedanför) har tidigare haft världsrekordet för att genomföra flest handskakningar under en och samma dag. Rekordet kom upp till 8 510 styck och blev till under en mottagning i Vita Huset.

Världens kanske mest misslyckade mordförsök

En man försökte att störta ett flygplan i byggnaden 1994 för att döda presidenten. Han missade dock och störtade på gräsmattan jämte. Dessutom visade det sig att presidentfamiljen inte ens var hemma när det hela hände. Misslyckat?