När filmen ”The Wolf of Wall Street” hade biopremiär 2013 (2014 i Sverige), med Leonardo DiCaprio spelandes Jordan Belfort, blev det omedelbart en riktig kassako. Filmen är baserad på Jordans självbiografi och bygger på verkliga händelser. Jordan förlorar jobbet under ”svarta måndagen” och startar en mäklarfirma, Stratton-Oakmont. Han tjänar miljoner på kort tid och det tar inte lång tid innan firman hamnar under FBI:s radar. Här är tio fakta om succéfilmen som du måste veta!

C-vitamin i stora mängder…

Scener där det snortades kokain var det gott om i The Wolf of Wall Street, men i själva verket var det egentligen krossad C-vitamin som de drog upp i näsan. Och C-vitamin ska ju vara nyttigt till skillnad från kokain.

En minst sagt obekväm sexscen…

Margot Robbie har i en intervju sagt att sexscenen med Leonardo DiCaprio var extremt obekväm. Inte på grund av DiCaprio, utan snarare den obekvämlighet som uppstod när de skulle spela in sexscenen på en stor hög med pengar. Kanterna på fejkpengarna var väldigt vassa, vilket slutade i mängder av papercuts.

Byggde på improvisation…

Stora delar av filmen var improviserad, detta uppmuntrades också väldigt mycket av regissören Martin Scorsese.

Tog rollen väldigt billigt…

En av Jonah Hills (på bilden nedan) största drömmar var att få jobba ihop med Martin Scorsese och gick därför med på minimilönen som var på 60 000 dollar.

”Fuck fuckelifuckfuckfuck”…

Ordet ”fuck” och i alla dess olika böjelser används 569 gånger. Detta gör The Wolf of Wall Street till den långfilm där ordet används som mest.

10 fakta du antagligen inte visste om Scarface

10 fakta du antagligen inte visste om Scarface

I en värld där makt, pengar och kriminell kraft kolliderar, har en film stigit fram som en tidlös symbol för de destruktiva lockelserna och farorna som lurar inom den amerikanska drömmen. Brian De Palmas episka mästerverk, Scarface, belyser den mörka sidan av framgång...