För alla är vi väl kära i oss själva…?

Uppenbarligen älskar människor just människor. Den absolut mest populära rasen är människan i World of Warcraft. Studier har visat att det antagligen beror på att vi kan relatera till det vi känner igen, och likaså bygga en karaktär som efterliknar vårt eget utseende.

Tack gode gud för det…

Om du tycker att Undercity (se bild nedanför) är svårt att navigera i nu, skulle du ha sett hur det var förr. När denna stad först var påtänkt skulle den inte bara bestå av en våning – utan två. Blizzard upptäckte dock snabbt att det skulle bli för rörigt och svårnavigerat för spelarna, så den andra våningen togs bort. Dock kan du fortfarande få tillträde till den andra våningen i spelet.

Och stämda blev de…!

Med tanke på spelets enorma popularitet – även om det gått lite upp och ner genom årens gång – var det bara en tidsfråga innan en snarlik kopia skulle dyka upp. Kanske inte alltför förvånande var det kineserna som stod för plagiatet, som gick under namnet World of Fight.

Alla vill vi vara hunters, så klart…

Den absolut mest populära karaktären i World of Warcraft är ”Hunter”. De amerikanska servrarna består av hela 12% hunters, medan de i Europa står för 11,1%.

Gör narr av kändisar

Nästan alla är väl vid detta laget bekanta med Haris Pilton NPC som finns i Shattrath City? Men få vet att Paris Hiltons goda ”fiende” Ricole Nichie finns i närheten (en parodi av Nicole Richie). Ricole Nichie är osynlig för i princip alla, och endast präster utrustade med ”Eye of Divinity” kan se henne.

10 fakta du antagligen inte visste om videospel

10 fakta du antagligen inte visste om videospel

När man hör om videospel associerar man kanske det till något som barn och tonåringar bara sysslar med. Men enligt en färsk undersökning från Entertainment Software Association (ESA) som publicerades 2021 är medelåldern på personer som spelar videospel 35 år....

10 fakta du antagligen inte visste om Valorant

10 fakta du antagligen inte visste om Valorant

Valorant är ett lagbaserat spel i förstapersonsperspektiv som utspelas i en nära framtid. Spelet är utvecklat av Riot Games och finns tillgängligt för PC-datorer med Windows som operativsystem. Spelaren spelar som en av flera agenter, karaktärer som är designade...

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

Call of Duty är ett datorspel i förstapersonsperspektiv som är utvecklat av Infinity Ward och distribuerat av Activision. Spelen bygger på en hel serie av spel där olika tidsepoker äger rum. Succén var ett faktum redan efter att det första spelet i serien släpptes,...