Ett av världens yngsta länder

Ännu en häpnadsväckande detalj angående landet är att det är ett av världens yngsta – sett till medelåldern. Drygt hälften av landets alla invånare är nämligen under 21 år gamla.

Är du man och rik? Då ska du ha stor mage

I Zimbabwe räknas en stor mage på en man som ett tecken på rikedom. Detta indikerar att personen är ekonomiskt bärande nog att äta kött dagligen.

Lägst livslängd i världen

En av de stora anledningarna till att Zimbabwe har världens yngsta medelålder, beror på att livslängden i landet endast är 46 år för män och 45 år för kvinnor. Detta är bland det lägsta i världen, och den främsta orsaken till detta är fattigdom och HIV/AIDS-epidemin.

Flerspråkligt land

Inte nog med att de har många officiella valutor i landet – samma sak gäller när det kommer till språk. Landet har hela 16 officiella språk i landet, där både engelska och teckenspråk är inkluderat.

Hunger leder till jakt i nationalparker

Några av Zimbabwes stora miljöproblem är jorderosion, luft- och vattenföroreningar samt giftigt avfall och tungmetaller från gruvindustrin. En hungrande lokalbefolkning har börjat ägna sig åt jakt i landets nationalparker under 2000-talet, vilket har blivit ett påtagligt problem för regeringen.

10 fakta du antagligen inte visste om Litauen

10 fakta du antagligen inte visste om Litauen

Litauen, formellt Republiken Litauen, är en republik i Baltikum i Nordeuropa. Landet gränsar till Lettland i norr, Vitryssland och Polen i söder samt den ryska exklaven Kaliningrad i sydväst. Litauen är sedan 2004 medlem i Europeiska unionen och försvarsalliansen...

10 fakta du antagligen inte visste om Storbritannien

10 fakta du antagligen inte visste om Storbritannien

Storbritannien, formellt Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland, är en suverän stat som ligger utanför nordvästra kusten av den europeiska kontinenten. Landet omfattar ön Storbritannien, den nordöstra delen av ön Irland och många mindre öar. Nordirland är...