Alla vet vi vem han är och vad han har åstadkommit. Han har toppat listan som världens rikaste man flera gånger om och visar inga gränser på sin givmildhet när det kommer till att ekonomiskt bidra till en bättre värld för att hjälpa de mest utsatta och fattigaste. Här följer tio fakta om Microsofts grundare, Bill Gates.

Rikare än vissa länder…

Om Bill Gates vore ett land skulle han vara det 63:e rikaste landet på jorden, sett ur ett BNP-perspektiv.

Slog sitt personliga mål med råge…

Bill Gates hade som personligt mål att vara dollarmiljonär vid 30 års ålder. Ett lågt satt mål kan tyckas nu i efterhand, då han var dollarmiljardär redan vid 31 år.

Åkte bil utan körkort…

Bilden på Bill Gates när han håller upp en skylt med namn och personnummer från en polisstation har länge florerat på nätet, men få vet varför han faktiskt blev gripen. År 1977 åkte han fast för att ha kört mot rött ljus och utan körkort i New Mexico.

Ska donera 99% av förmögenheten…

Bill Gates har hittills donerat 28 miljarder dollar (!) till forskning och utveckling för infrastruktur i fattigare länder.

Glöm smarta telefoner – här är smarta hus…

Hela en miljon dollar skattar herren för sin fastighet årligen. Det vill säga ett väldigt högt värderat hus. Och visst är det tekniskt också. Datorer är uppbyggda med smarta datorer för att kunna känna av vad din kropp vill ha för temperatur, därefter regleras värmen i de rum du vistas i.