I många ögon var han en allsmäktig Gud. I andras ögon var han en riktig skitstövel. Hur åsikterna än går isär så har han onekligen lämnat jordelivet med ett stort avtryck i allas vår vardag. Här är tio fakta om en av mänsklighetens mäktigaste män inom tekniken någonsin.

Var adopterad…

Steve Jobs var adopterad. Hans riktiga pappa hette Abdulfattah Jandali, en syrisk muslim.

Skrev ingen egen kod…

Till skillnad från Microsofts medgrundare Bill Gates har Steve Jobs aldrig skrivit en rad programmeringskod på egen hand.

Hade skrivsvårigheter…

Precis som Albert Einstein, Leonardo DaVinci, Winston Churchill, Walt Disney med många, många fler led även Steve Jobs av dyslexi.

Därför står klockan på 9:41…

Har du tänkt på att alla klockor visar 9:41 på bilder av iPhone-telefonen i Apples reklamer? Anledningen är att det var just det klockslag som Steve Jobs utannonserade och avslöjade den första iPhone-telefonen år 2007.

Kontroversiella sätt att visa missnöje på…

När den första prototypmodellen av iPod visades upp för Steve Jobs släppte han ner den i ett akvarium – detta för att visa sina medarbetare att bubblorna representerade tom yta och att den kunde bli mindre.

10 fakta du antagligen inte visste om Mayim Bialik

10 fakta du antagligen inte visste om Mayim Bialik

Den lite äldre generationen är nog som allra mest bekant med Mayim Bialik som Blossom i TV-serien med samma namn. För den lite yngre generationen är Bialik antagligen dock mer känd som Amy Farrah Fowler i succékomediserien Big Bang Theory. Andra kanske till och med...