Det finns de som duschar för lite, och det finns även de som duschar på tok för mycket. Vad är egentligen lagom? Finns det studier på hur ofta det rekommenderas att man duschar? 10fakta.se har självklart alla svar som du legat sömnlös om nätterna och undrat över!

Så länge duschar en genomsnittlig människa…

I genomsnitt varar en dusch i 13 minuter. Men enligt studier önskar en majoritet att man hade haft tid över till att duscha i åtminstone fem minuter till.

Uppfinnarnas rike…

67% passar på att reflektera över livet och familjen när de duschar. Att dagdrömma och tänka på jobbet hör också till. Anledningen sägs vara att man känner sig avslappnad i duschen, vilket också har lett till att många uppfinningar har klurats ut just i duschen.

Är du en av alla som sjunger i duschen…?

Hela 63% sjunger i duschen, en del lite tyst för sig själva i form av ett nynnande medan andra brer på för fulla muggar!

Kvinnor mer fundersamma än män…

Kvinnor är 16% mer benägna att fundera över familjefrågor och vardagliga sysslor när de duschar än vad män är.

Glöm inte rengöringen…

45% av kvinnorna säger att de retar sig mest i hushållet på att deras manliga motsvarigheter aldrig rengör duschen.

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

Vår kropps försvarsmur mot sjukdomar är en imponerande och komplex mekanism som vi oftast tar för given - vårt immunsystem. I denna artikel kommer vi att utforska fascinerande fakta om vårt immunförsvar, hur det fungerar och dess avgörande roll för att hålla oss...