Alla har vi nog vid minst ett tillfälle besökt en djurpark – antingen i Sverige eller utomlands. Ett par kanske gjorde sin första utflykt till en djurpark med sin skolklass som barn. Andra med familjen. Med så många djur på ett och samma ställe kan det inte annat än hända roliga, märkliga och även tragiska saker. Här är tio av dem som du bör känna till!

Borde kanske ha upptäckts tidigare…

Maruyama Zoo i Japan försökte utan framgång att para ett par hyenor mellan år 2010 till 2014, innan de insåg att de båda var hanar.

Avlivade alla farliga djur under andra världskriget…

Under utbrottet av andra världskriget valde London Zoo att avliva samtliga djur som kunde vara en fara för allmänheten. Detta utifall att London skulle bombas av tyskarna och de farliga djuren skulle lyckas fly djurparken.

Känd boxare ville läxa upp gorilla…

Mike Tyson erbjöd en gång en djurpark 10 000 dollar för att öppna buren till en gorilla som mobbade besökare (och Tyson), så han kunde ”ge han på nosen”. Djurparken tackade så klart nej till erbjudandet.

Hunden med det stora hjältemodet…

År 1987 lyckades en schäferhund, Gabi, som vaktade Belgrad Zoo med bedriften att jaga ikapp och besegra en flyende jaguar och dessutom räddade livet på en zooanställd. Snacka om hjältemod.

Orangutanger smartare än vad vi tror…

En orangutang vid namn Fu Manchu rymde upprepade gånger från sin bur på en djurpark, med en nyckel som han hade skulpterat med hjälp av en ståltråd. Varje gång hans djurskötare inspekterade honom gömde han nyckeln i sin mun. Smart orangutang, med andra ord.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...

10 urgulliga fakta du bör lära dig om marsvin

10 urgulliga fakta du bör lära dig om marsvin

Har du någonsin undrat över dessa små pälsbollar som bor i ditt hem? Marsvin, de charmiga och energiska husdjuren, är mycket mer än bara sina mjuka utseenden. De har stora personligheter som kan få dig till att skratta, le och smälta. I den här artikeln kommer vi att...