Indien är världens största demokrati med över 1,2 miljarder invånare. Också världens mest förorenade land. Trots föroreningar reser miljoner till Indien på semester årligen, och även för oss svenskar är det ett populärt resmål. Här är tio fakta som du behöver veta om Indien innan du packar väskan och beger dig iväg.

Världens största festival…

Varje år anländer 100 000 000 besökare till ”Kumbh Mela Festival”, världens största festival – som också är världens största samling av människor.

Märkliga lagar…

Det är olagligt och straffbart att ta indisk valuta ut från landet. Likaså är det olagligt att äga en sexleksak om du bor inom Indiens gränser.

Kan inte förneka hans påstående…

En indisk man hävdar att han varken ätit eller druckit på 70 år. Efter omfattande tester kan läkarna fortfarande inte förklara eller förneka hans påstående.

Hem till världens största familj…

Världens största familj bor i landet i fråga. Familjen består av fadern, hans 39 fruar och deras 94 barn. Hur många barnbarn de kommer att få vill jag inte ens tänka på.

Toalett en lyxvara…

Indien har fler mobiltelefoner än toaletter. Det kanske också förklarar varför landet i fråga har mest magsjuka per invånare i hela världen. Likaså saknar 53% av alla indiska hushåll en toalett.

10 fakta du antagligen inte visste om Gotland

10 fakta du antagligen inte visste om Gotland

Gotland, Sveriges största ö, är en plats av mångfald och historia. Från sina historiska stenmurar till sina soliga stränder, erbjuder Gotland något för alla. I denna artikel kommer vi inte alltför djupgående gå in på Gotlands historia, kultur och sevärdheter - utan...

10 fakta du antagligen inte visste om Afghanistan

10 fakta du antagligen inte visste om Afghanistan

Afghanistan, en nation som har varit centrum för globala händelser, har en fascinerande historia och kultur som sträcker sig långt bortom rubrikerna. I denna artikel kommer vi att utforska 10 fakta om Afghanistan som sällan uppmärksammas, avslöja dess mångfaldiga arv...

10 fakta du antagligen inte visste om Centralamerika

10 fakta du antagligen inte visste om Centralamerika

Centralamerika (ibland även kallat Mellanamerika) kallas den avsmalnade landförbindelsen mellan Nord- och Sydamerika. Området har fler beteckningar med varierande indelning och räknas vanligen som en region i Nordamerika, men i bland annat sammanställningar över...