När det kommer till religion är Israel ett stort centrum på jordklotet. Än idag, sedan 1948, är landets gränser diskuterade och egentligen inte helt på det klara. De enda gränsdragningarna som egentligen är lösta är de mellan Israel och Egypten samt Israel och Jordanien. Här följer tio fakta som du bör känna till om det ständigt konfliktdrabbade landet.

Avstod presidentskapet…

Tro det eller ej, men Albert Einstein blev en gång i tiden erbjuden presidentskapet i Israel. Detta tackade han dock artigt nej till.

Obligatorisk värnplikt…

Israel är ett av de få länder här på jorden där värnplikt är obligatoriskt för både män och kvinnor. Detta sker vid 18 års ålder.

Ett välkomnande ställningsmottagande…

Underviktiga fotomodeller är inte lagligt i Israel. Detta för att bekämpa den utbredda anorexian bland kvinnliga fotomodeller.

Lite som Sverige i miniatyr…

Israel är så pass litet att du skulle kunna springa från väst till öst på bara två timmar. Ska du däremot springa från toppen till botten får du räkna med cirka nio dagar. Med andra ord ett avlångt land. Känner vi igen något annat avlångt land, kanske?

Sekt vill avvecka landet…

En judisk sekt, Neturei Karta, stödjer Palestina och efterlyser en fredlig avveckling av staten Israel.

10 fakta du antagligen inte visste om Gotland

10 fakta du antagligen inte visste om Gotland

Gotland, Sveriges största ö, är en plats av mångfald och historia. Från sina historiska stenmurar till sina soliga stränder, erbjuder Gotland något för alla. I denna artikel kommer vi inte alltför djupgående gå in på Gotlands historia, kultur och sevärdheter - utan...

10 fakta du antagligen inte visste om Afghanistan

10 fakta du antagligen inte visste om Afghanistan

Afghanistan, en nation som har varit centrum för globala händelser, har en fascinerande historia och kultur som sträcker sig långt bortom rubrikerna. I denna artikel kommer vi att utforska 10 fakta om Afghanistan som sällan uppmärksammas, avslöja dess mångfaldiga arv...

10 fakta du antagligen inte visste om Centralamerika

10 fakta du antagligen inte visste om Centralamerika

Centralamerika (ibland även kallat Mellanamerika) kallas den avsmalnade landförbindelsen mellan Nord- och Sydamerika. Området har fler beteckningar med varierande indelning och räknas vanligen som en region i Nordamerika, men i bland annat sammanställningar över...