Paris, även känt som ”kärlekens stad” eller ”Europas Saudiarabien”, lockar dagligen till sig turister från hela världen. Och ingen vill missa det världsberömda monumentet Eiffeltornet. Men mycket konstigt och komiskt har hänt i ”Europas huvudstad” (ja, Paris har många smeknamn), och här är tio av dem som du bör känna till.

Kanske är inte vinet så bra ändå…

Frankrike har alltid varit kända för sitt vin och sina vinodlingar. Men år 1976 var det en vinprovning i Paris som blint jämförde kaliforniska viner med franska viner. Kaliforniska vinerna vann till slut. Den ensamma reportern som täckte vinprovningen blev förbjuden att rapportera det. Ett land i skam?

Har upprättat journummer för knäckta japaner…

Japanska turister som besöker staden måste ibland skickas tillbaka till Japan, eftersom de lider av en extrem chock, som ibland kallas för ”Parissyndromet”. Det är för att de var helt oförberedda för verkligheten; att Paris inte är den bästa platsen på jorden. Och ja, det är sant – det händer.

Tom Cruise blev utan hedersmedborgarskap…

Kommunstyrelsen i Paris var tvungna att blanda sig i för att hindra Tom Cruise från att bli hedersmedborgare i staden.

Avskydde Eiffeltornet…

Guy de Maupassant (den berömda franska författaren som du ser på bilden nedanför) åt lunch vid foten av Eiffeltornet nästan varje dag. Anledning var att han hatade Eiffeltornet och det var det enda stället i hela staden som han inte kunde se det från.

Få en gratis middag i Paris…

Det finns en man i Paris, Jim Haynes, som bjuder in fullständiga främlingar till hans hus på middag en gång i veckan. Han har gjort detta i över trettio år. Känner du dig manad att äta middag med honom? Registrera dig i så fall på hans hemsida (extern länk).

10 fakta du antagligen inte visste om Gotland

10 fakta du antagligen inte visste om Gotland

Gotland, Sveriges största ö, är en plats av mångfald och historia. Från sina historiska stenmurar till sina soliga stränder, erbjuder Gotland något för alla. I denna artikel kommer vi inte alltför djupgående gå in på Gotlands historia, kultur och sevärdheter - utan...

10 fakta du antagligen inte visste om Afghanistan

10 fakta du antagligen inte visste om Afghanistan

Afghanistan, en nation som har varit centrum för globala händelser, har en fascinerande historia och kultur som sträcker sig långt bortom rubrikerna. I denna artikel kommer vi att utforska 10 fakta om Afghanistan som sällan uppmärksammas, avslöja dess mångfaldiga arv...

10 fakta du antagligen inte visste om Centralamerika

10 fakta du antagligen inte visste om Centralamerika

Centralamerika (ibland även kallat Mellanamerika) kallas den avsmalnade landförbindelsen mellan Nord- och Sydamerika. Området har fler beteckningar med varierande indelning och räknas vanligen som en region i Nordamerika, men i bland annat sammanställningar över...