Alla vill vi alltid ha mer av det. Få har för mycket, många har för lite. Pengar styr, och har gjort sedan hundratals år tillbaka, våra liv mer än vad vi vågar erkänna för oss själva. Här är tio lite mer avslappnande fakta som du antagligen inte visste om pengar dock.

”Kan innehålla spår av kokain”…

90% av alla amerikanska endollarsedlar innehåller spår av kokain. Detta på grund av att man ofta rullar ihop en sedel i brist på annat när man ska ta drogen.

USA:s enorma statsskuld…

Den amerikanska statsskulden är tio gånger större än vad landet har dollarsedlar i omlopp – världen över. Det är med andra ord en hel del.

Så gamla är sedlarna…

Valuta är inget nytt direkt. Men till en början användes bara mynt, oftast gjorda i guld eller koppar. Däremot skapades den första sedeln i Kina för redan cirka 1 400 år tillbaka.

Egen valuta snart, kanske…?

Monopol är världens ledande brädspel. Varje år trycks mer Monopol-pengar än riktiga pengar upp. Synd att de inte går att handla för i butikerna bara.

Skuldtyngd befolkning

Om du har en tiodollarsedel i jackfickan och är helt skuldlös innebär det teoretiskt sett att du är rikare än 25% av den amerikanska befolkningen.