Den där känslan av skamsenhet när man lägger av världens brakare i en hiss, och hastigt tittar runt för att med hjälp av ögonen skylla på någon annan, det har vi nog nästan alla upplevt. Eller när man släpper lös en smygare framför TV:n med familjen samlad och energifyllt börjar sjunga på Lejonkungens ”Känn en doft av kärleken”, då vet man att de onda blickarna snart kommer. Här är tio fakta om pruttar, ämnet som för vissa är det roligaste som finns, men för andra bara är äckligt och perverst.

En ballong om dagen är… bra för magen…?

Du fjärtar tillräckligt mycket varje dag för att fylla en hel ballong på 700 milliliter. Nej, vi skojar inte, var stolt istället!

Nu kan även du mäta dina pruttar…

Om en fjärt kan mätas? Absolut! Bara man har rätt verktyg, så klart. Med hjälp av en analkateter uppstoppad i det gyllene hålet och en specialtub kan man mäta exakt den volym som slinker ur en vid varje tillfälle man behöver lätta på trycket.

Det är ingen myt – det är verklighet…

Myten säger att kvinnors pruttar luktar värre än mäns. Och ja, myten stämmer faktiskt helt och hållet. Anledningen är att kvinnor har en högre koncentration av hydrogensulfid.

Du kan uppenbarligen både fisa snabbt och högt…

Ungefär tre meter i sekunden har en medelhastighet på din fjärt. Och inte nog med detta, en trång ringmuskel leder också till en i regel lite mer högljudd prutt!

Hitler var känd för sin dåliga mage…

Adolf Hitler hade några hemska lukter på sina gaser. Anledningen bakom de illaluktande pruttarna handlar till största del på grund av Hitlers hepatit och magkramper. Att han också dagligen tryckte i sig 28 olika läkemedel gjorde väl inte susen för tarmarna heller. Men det var nog ingen av hans befäl som vågade klaga över den dåliga doften.

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

Många av oss känner nog igen humörsvängarna från en havande kvinna. Antingen har du upplevt det själv eller så har du stått jämte och sett helt oförstådd ut. Men det är ganska fantastiskt och fascinerande vad den mänskliga kroppen genomgår och kan göra i samband med...