Ett av världens mäktigaste fotbollslag, Real Madrid, kan tyckas ointressant för den som inte är sportintresserad. Men det döljer sig så mycket ”aha-fakta” bakom fotbollslaget att vi slår vad om att även den som har noll intresse för fotboll kan tycka att detta är en intressant läsning. Här följer tio fakta som du måste veta om Real Madrid FC.

Aldrig utslagna…

Real Madrid är ett av tre lag i Spanien som aldrig blivit nedgraderade från högsta ligan. De andra två är Barcelona och Athletic Bilbao, som också är några av Real Madrids största rivaler.

Fick sitt namn från en kung…

”Real” på spanska betyder ”Royal” (kunglig), och laget fick sitt nuvarande namn först år 1920 när kung Alfonso XIII av Spanien gav en kunglig status till fotbollslaget.

Värvade världseliten tidigt…

År 1953 inledde Santiago Bernabeu ett uppdrag att få några av fotbollens världselit att skriva på för Real Madrid. När fotboll växte sig större och större i Europa bjöd Real Madrid in klubbar från hela kontinenten i en form av turnering. Turnering finns kvar än idag och går under namnet UEFA Champions League – den mest prestigefyllda turnering ett klubblag kan vinna.

En belöning som heter duga…

Mellan 1956 och 1960 vann laget fem europeiska turneringar och blev därmed belönade med att få bära ”UEFA Badge of Honor” på lagdressarna.

Längsta svackan någonsin…

Alla kan dock ha sina svackor. Efter 32 års väntan på en lyckad turnering i Europa kunde Real Madrid 1998, efter miljoninvesteringar i spelare, åter igen lyfta bucklan. Finalen vann de mot Juventus med 1-0.