The Simpsons är en av de absolut mest välkända familjerna vi har i dagens samhälle. I princip alla känner igen de gulfärgade människorna och den vridna humorn. Men visste du detta om The Simpsons?

The Simpsons har ett genomtänkt intro…

öppningsscenen när Maggie skannas av i kassan kommer priset 847,63 dollar upp. 1989, när serien såg dagens ljus, var det nämligen det genomsnittliga priset för att uppfostra en bebis per månad i USA. Men i den 20:e säsongen som startade 2009 har siffrorna bytts ut till 486,52 dollar. Observera då att Marges varor har kostat 243,26 dollar innan Maggie skannas.

”Doh!”…

Om du ser ett avsnitt av The Simpsons dubbat till franska blir Homers klassiska fras ”Doh!” istället ”T´oh!”. På den spanska dubbningen blir det istället ”Ouch!”. ”Doh!” finns för övrigt med i ”Oxford English Dictionary” sedan 2001.

Anpassat efter seder…

I de arabiska episoderna av The Simpsons dricker Homer läskedryck istället för öl av märket Duff, och han äter korv av egyptiskt nötkött istället för den vanliga och klassiska korven. Detta för att sammanfalla med islamiska seder.

Vilken lyckost…!

Lisa har firat sin åttonde födelsedag hela två gånger om i två helt olika avsnitt. Dubbelt upp för den lilla fröken, med andra ord!

Röstskådespelarna kan jobba hemifrån…

Ända till år 1998 tjänade alla sex röstskådespelare vardera 30 000 dollar per avsnitt. Mellan 1998 fram till 2004 hade lönen höjts till 125 000 dollar per avsnitt. Idag får varje röstskådespelare över 400 000 dollar per inspelat avsnitt, och de behöver inte ens finnas på plats i studion för att kunna göra rösterna. Imponerande.