Att öl är älskat i världens alla hörn är väl kanske ingen nyhet direkt. Men att man drack det för redan 4 000 år sedan kanske du inte visste? Det äldsta funna ölreceptet är nämligen cirka 4 000 år gammalt. Här följer tio fakta som du måste känna till om pubens favorit.

Inte bara av ondo…

Att förespråka för öldrickande är inget vi sysslar med, men det är faktiskt bevisat att öl (i måttliga mängder, så klart) kan förminska risken för hjärtsjukdomar och kognitiva försämringar. Skål på det!

Visst finns det öl-fobier också…

Cenosillicafobi” är rädslan för ett tomt ölglas. Japp, det finns alltså en fobi mot tomma ölglas.

Hur många hade du klarat…?

Världens starkaste öl, ”Snake Venom”, har hela 67,5% i alkoholhalt!

Betalar hemlösa öl och tobak för att städa…

I Amsterdam betalar man alkoholister i öl, tobak och en lite mindre summa pengar för att hålla gatorna rena och få dem till att hjälpa till och arbeta i samhället.

Blev klassad som alkoholhaltig dryck först 2013…

Öl ansågs inte som en alkoholhaltig dryck i Ryssland förrän år 2013. Bara i Ryssland, eller hur är det man brukar säga?

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

Vem kan motstå en rykande het, ostmättad pizza med knaprig botten och en symfoni av smaker? Pizza är inte bara en maträtt; det är en global ikon som har erövrat smaklökarna världen över. Men visste du att bortom den utsökta smaken och den oemotståndliga osten finns en...

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...