Nigeria är ett land i Västafrika bestående av 36 delstater dess så kallade Federal Capital Territory, Abuja. Nigeria är Afrikas folkrikaste land och det sjunde folkrikaste landet i hela världen. Namnet Nigeria togs från floden Niger som går genom landet. Nedan följer tio fakta som du bör känna till om landet i fråga!

Kakmonstret utbytt i Sesame Street…

Barnprogrammet Sesame Street i Nigeria har en egen version av kakmonstret som heter Zobi Yam Yam. Eftersom inte många nigerianska barn har tillgång till kakor beslutade producenterna att ge Zobi ett omättligt begär för ett av landets mest populära livsmedel. Han ropar ofta, ”jag äter yam!” (”Me eat yam!”).

”Detta hus är inte till salu”

Landet kämpar mot den stora mängd bedragare som finns. Något som har blivit populärt under senare år hos bluffmakare är att sälja någons hus, som de själva låtsas vara ägare till, och får en betydande summa pengar. Som ett resultat av det hela hör det inte till ovanligheten att många nigerianer har skrivit ”Detta hus är inte till salu” med röd färg på huset.

Religiöst land

Tre av Nigerias rikaste pastorer spenderade mer än 60 miljoner dollar på privata flygplan mellan mars 2009 och mars 2011.

Tar bluffryktet på allvar

Nigerianska digitala entreprenörer gömmer eller ändrar ofta sina IP-adresser, så potentiella utländska kunder och finansiärer inte omedelbart kan identifiera att de arbetar från Nigeria på grund av dess negativa bluffrykte.

Prokinesisk nation

85% av nigerianerna ser Kinas inflytande som positiv, medan endast 10% uttrycker en negativ åsikt, vilket gör Nigeria till den mest prokinesiska nationen i världen.

10 fakta du antagligen inte visste om Centralamerika

10 fakta du antagligen inte visste om Centralamerika

Centralamerika (ibland även kallat Mellanamerika) kallas den avsmalnade landförbindelsen mellan Nord- och Sydamerika. Området har fler beteckningar med varierande indelning och räknas vanligen som en region i Nordamerika, men i bland annat sammanställningar över...

10 fakta du antagligen inte visste om Smögen

10 fakta du antagligen inte visste om Smögen

Smögen är en ö och en ort i Sotenäs kommun, Västra Götalands län. På Smögen ligger också den populära Smögenbryggan, som varje år lockar hundratusentals turister från världens alla länder. Bebyggelsen avgränsades av SCB mellan 1960 och 2020 till en tätort för att 2020...

10 fakta du antagligen inte visste om Amsterdam

10 fakta du antagligen inte visste om Amsterdam

Amsterdam är Nederländernas största stad, den officiella huvudstaden (den nederländska regeringen, parlamentet och statsöverhuvudet samt alla ambassader har dock säte i Haag som därför är Nederländernas faktiska huvudstad), och ligger i provinsen Noord-Holland. Staden...