1995 hade den datoranimerade långfilmen Toy Story biopremiär, och att säga att filmen tog publiken med storm är nog en underdrift. Därefter har vi kunnat avnjuta ytterligare två uppföljare, och ganska nyligen utannonserade även Disney och Pixar att en fjärde film ligger under utveckling, som kommer att släppas 2018. Tills dess bjuder vi på tio fakta som du bör känna till om Woody och gänget!

Långa produktionstider…

Att Toy Story-filmerna tog lång tid att producera är det ingen fråga om. När Pixar producerade som mest lyckades de få ihop 3,5 minuter på en hel vecka.

Buzz kunde ha spelats av Jim Carrey…

Från början ville Tim Allen och Pixar att Jim Carrey skulle göra röstskådespelet för Buzz Lightyear, men den budget som de hade blivit tilldelade räckte aldrig till för att täcka Jim Carreys lön.

Ångrade sig efteråt…

Även Billy Crystal blev tillfrågad att göra Buzz Lightyears röst, men tackade nej. Billy har efteråt sagt i en intervju efter att filmen haft premiär att det var hans livs största misstag.

Lyckligtvis ändrades namnen…

Till en början var inte namnet för filmen helt självklart, utan skulle egentligen ha gått under titeln You Are a Toy. Likaså skulle Buzz Lightyear egentligen ha kallats för Lunar Larry.

Hasbro satte ner foten…

Leksaksföretaget Hasbro förbjöd Pixar att animera den nyutkomna GI Joe-leksaken när de fick höra att han skulle sprängas i luften av grannpojken Sid, som det var tänkt från början. Istället valde Pixar att animera de gröna små soldaterna.

10 fakta du antagligen inte visste om Scarface

10 fakta du antagligen inte visste om Scarface

I en värld där makt, pengar och kriminell kraft kolliderar, har en film stigit fram som en tidlös symbol för de destruktiva lockelserna och farorna som lurar inom den amerikanska drömmen. Brian De Palmas episka mästerverk, Scarface, belyser den mörka sidan av framgång...

10 fakta du antagligen inte visste om Breaking Bad

10 fakta du antagligen inte visste om Breaking Bad

Breaking Bad är en av de mest hyllade TV-serierna genom tiderna, och dess komplexa berättelse och karaktärer har fångat publiken från första stund. Men bakom kulisserna finns det en mängd fascinerande fakta och intressanta anekdoter som kan kasta nytt ljus över denna...

10 fakta du antagligen inte visste om filmen Barbie

10 fakta du antagligen inte visste om filmen Barbie

En av 2023 års största biosuccéer har utan tvekan varit filmen Barbie, som är en brittisk-amerikansk romantisk komedi- och fantasyfilm, regisserad av Greta Gerwig. Den är baserad på Barbiedockorna av Mattel och det är den första spelfilmen som har baserats på dockan....