Alla gör vi det – en del flera gånger om dagen, andra några gånger i veckan. Trots att det är lite tabubelagt är det också något av det viktigaste som finns i nuläget att faktiskt prata öppet om – att bajsa. Idag saknar en majoritet av invånare på vår planet en riktig toalett, och flera insjuknar eller dör på grund av bristen på toaletter eftersom det skapar en dålig miljö. Med detta sagt bjuder vi på allt du behöver veta – om avföring!

Mänsklig avföring finns på månen…

Om du skulle ta dig en tripp till månen får du passa dig för att trampa i bajs. Det ligger nämligen kvar fyra påsar av avföring, som Neil Armstrong lämnade kvar från sin månresa.

Det hemska som ledde till åtminstone något positivt…

Forskare övervakade valarnas stressnivåer genom att analysera deras avföring och fann att deras stressnivå rasade omedelbart efter 9/11-attacken mot World Trade Center. Det visade sig senare att det berodde på att all flygtrafik hade stoppats, vilket lugnade oceanerna av det lågfrekventa buller som valar annars använder för att kommunicera. Något ont för alltid något gott med sig.

Så borde alla bajsa…

Sengångare bajsar bara en gång i veckan, och kramar samtidigt ett träd när det trycker på. När detta väl sker kallas det för ”bajsdansen”.

Det som skulle ge tur gav istället otur…

Under andra världskriget körde tyska pansarvagnar över högar med kamelbajs – detta skulle ge tur. De allierade planterade därför minor i kamelbajset. Efter detta valde tyska pansarvagnar att endast köra över kamelbajshögar som redan var överkörda sedan tidigare, men då lärde sig de allierade att de kunde plantera minor i högar av avföringar som bara såg överkörda ut. Många miste livet tack vare att de ville köra över kamelbajs.

Hård i magen? Lukta på en bok…

Lukten av böcker gör att vissa människor behöver gå på toaletten och utföra nummer två. Detta kallas för ”Mariko Aoki”-fenomenet och är uppkallat efter just Mariko Aoki, som var den första kvinna i Japan att publicera en officiell artikel om fenomenet, som på senare år har visat sig helt sant, enligt forskare.

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

Många av oss känner nog igen humörsvängarna från en havande kvinna. Antingen har du upplevt det själv eller så har du stått jämte och sett helt oförstådd ut. Men det är ganska fantastiskt och fascinerande vad den mänskliga kroppen genomgår och kan göra i samband med...

10 fakta du antagligen inte visste om ebolaviruset

10 fakta du antagligen inte visste om ebolaviruset

Ebola, även förkortat EVD (Ebola Virus Disease), är en epidemisk sjukdom som orsakas av ebolaviruset. Namnet kommer från Ebolafloden i Demokratiska Republiken Kongo, där de första utbrotten ägde rum och registrerades under 1976, samtidigt med utbrott i Nzara i Sudan....

10 fakta du antagligen inte visste om mögel

10 fakta du antagligen inte visste om mögel

Mögel är ett samlingsnamn på alla mikroskopiska svampar som växer i form av flercelliga grenade trådar (hyfer), även om de i många fall inte är av samma släkt. I ett sammanhängande nätverk är alla celler genetiskt identiska, och anses därför vara samma individ....