Glass i stora lass! Nu i värmen kan man inte få nog av sötsakerna. Även om det nu till helgen bjuds på lite sämre väder så har säkert vardera svensk frysen invaderad av glass och goda ting. Här är allt du behöver veta om just glass!

Därför hittar du stora skivor frukt eller choklad i Ben & Jerrys glassar…

Ben Cohen, en av grundarna bakom Ben & Jerry-glassen, har inget luktsinne och i princip inget smaksinne heller. Anledningen till att deras glass har en karakteristiskt grund för att kompensera sin brist på smak, är det stora skivor av frukt, choklad eller annat.

Glasskriget som spårade ut…

Glasslastbilsförare i Glasgow under 80-talet sålde narkotika från sina glassbilar, sköt på varandra, och begick mordbränder i staden i de så kallade ”glasskrigen”.

Alla barn vill väl ha en egen glassbil…?

Skådespelaren Rupert Grints största ambition var att köpa en glassbil, och han köpte således en glassbil med de pengar han tjänade från Harry Potter-filmerna.

Så det är där man skulle ha jobbat…?

Samtliga anställda på Ben & Jerrys får ta med sig tre paket med glass – varje dag!

Det hade jag nog också gjort…

Den officiella glassmakaren av Dreyer’s Ice Cream, John Harrison, har försäkrat sin tunga för en miljon dollar.

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

Vem kan motstå en rykande het, ostmättad pizza med knaprig botten och en symfoni av smaker? Pizza är inte bara en maträtt; det är en global ikon som har erövrat smaklökarna världen över. Men visste du att bortom den utsökta smaken och den oemotståndliga osten finns en...

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...