Du använder utan tvekan någon av Googles alla tjänster dagligen. Och gör du det inte medvetet så gör du det omedvetet. Företaget grundades 1998 av Larry Page och Sergey Brin, och är idag ett av världens absolut största och mest värdefulla företag. Bara i Sverige sker över 90% av alla sökningar via Googles sökmotor, och här är tio fakta som du måste veta om sökjätten!

Google försökte sälja sig själva…

År 1999 försökte faktiskt ägarna till Google att sälja företaget till Excite för en miljon dollar. Excite tackade dock nej och Google fortsatte sin utveckling. Idag är de nog glada över Excides avböjande svar.

Världens bästa personalvillkor…?

När en anställd i företaget avlider får hans eller hennes änka/änkling halva personens lön i tio års tid. Även barnen får tusen dollar per månad till de blir 19 år gamla. Snacka om bra personalvillkor.

Inte bara bilar är utrustade med kameror…

Du kanske någon gång har sett en Google-bil åka runt och fotografera gator till ”Google Street View”? Men visste du att de även hyr kameler, som de monterar kameror på, för att fotografera öknen?

”Jag har tur”-knappen är en kostsam historia…

När du söker på Google och använder dig av ”Jag har tur”-knappen är det kostsamt för företaget. Oerhört kostsamt, kan man gott säga. Enligt beräkningar kostar den knappen Google cirka 110 miljoner dollar årligen, eftersom användare som klickar där direkt kommer förbi all reklam, som är den huvudsakliga inkomsten för Google.

Googles sökmotor är enkelt byggd av en anledning…

Googles sökmotor är simpelt byggd av en anledning, och den anledningen har visat sig vara till en extrem fördel för sökmotorns dominans på internet. Anledningen till att den är så simpel beror helt enkelt på att varken skaparna Larry Page eller Sergey Brin kunde så mycket om webbutveckling, vilket resulterade i att de bara lade till det absolut nödvändigaste.

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...

10 fakta du antagligen inte visste om datavirus

10 fakta du antagligen inte visste om datavirus

Datavirus - även kallat datorvirus - är skadliga datorprogram som sprider sig genom att lägga en kopia av sig själva inuti andra program, värdprogram, på sådant sätt att koden körs då värdprogrammet körs. Då ett infekterat värdprogram körs kan dess virus spridas...

10 fakta du antagligen inte visste om radio

10 fakta du antagligen inte visste om radio

Den första officiella radiosändningen ägde rum den 23 december 1900. Reginald Fessenden, en kanadensisk ingenjör och uppfinnare, sände en trådlös radiosignal över en kort sträcka i Brant Rock, Massachusetts, USA. Under sändningen spelade han även upp musik och läste...