Italien är känt för väldigt mycket. För att inte bara nämna några av dess saker; pizza, fotboll, katolisicm, romartiden, turism, Venedig med mycket, mycket mer. Jag skulle nog kunna fortsätta en halv evighet. Men här är åtminstone tio fakta du antagligen inte hade en susning om gällande Italien.

3 000 euro om dagen…

Runt 3 000 euro (cirka 30 000 svenska kronor) kastas av lyckosökande turister ner i ”Trevi Fountain” i Italien dagligen. Pengarna samlas sedan upp och doneras till välgörenhet.

Ungt land…

Italien är ett väldigt ungt land. Det har inte varit ett land i lite mer än 150 år nämligen. När landet firade 150 år slog regeringen på stort med stora festivaler runt om i landet.

Europas enda aktiva vulkaner…

I landet finns Europas enda tre aktiva vulkaner: Etna, Stromboli och Vesuvius. Vi hoppas innerligt att de inte har tänkt att få några utbrott under den närmsta framtiden.

Erkändes självständigt 1929…

Vatikanstaten, som ligger i Rom, är världens minsta land på vår kära jord. Arean är endast 0,44 km² och blev erkänt som självständigt från Italien år 1929

Vi tackar för uppfinningarna…

Den första termometern skapades av den italienska uppfinnaren Santorio Santorio år 1612. Inte nog med detta, andra kända uppfinningar som härstammar från Italien är nämligen batteriet, som såg dagens ljus under 1800-talet, tack vare Alessandro Volta.