Vad är egentligen bättre än när grillsäsongen sätter igång? Eller ja, en del har uppenbarligen grillsäsong året om – oavsett väder. Människans köttkonsumtion är ständigt omdiskuterad, både när det kommer till djurens rättigheter och påverkan på miljön. Här är i alla fall tio fakta som du bör känna till om kött!

Kobe-kött i Asien…

Allt ”Kobe”-nötkött köpt utanför Japan eller Kina är i själva verket falskt. ”Kobe”-nötkött får bara produceras i vissa delar av Japan, och det är olagligt att exportera den någon annanstans än till Kina. Och ja, svindyrt är köttet till råga på allt.

Nöden har ingen lag…

Piloten för rymdfarkosten Gemini 3, John Young, fick sig en reprimand för att han försökte smuggla med en köttsmörgås ombord på rymdfarkosten.

Tricks för att det ska se mer tilltalande ut…

Många företag paketerar nötkött i en kolmonoxidatmosfär för att hålla köttet rosaaktigt, att de ska se ”färskt” ut med andra ord. Detta påverkar bara färgen och köttet smakar fortfarande normalt.

Därför kan du inte äta McDonalds-frukost dygnet runt…

Anledningen till att frukost inte serveras under hela dagen på McDonalds beror främst på grillens temperatur som krävs för att laga nötkött skiljer sig mycket från den temperatur som krävs för att koka ägg. Vaknar du klockan 12.00 får du med andra ord nöja dig med hamburgare. Och på tal om McDonalds; fram till 1990 friterade de sina pommes frites i 93% nötfett. Numera tillagas de med hjälp av vegetabilisk olja.

Försäljningen av fisk ökar…

År 2013 var det första året i historien där konsumtionen av fisk har överträffat nötkött.

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

Vem kan motstå en rykande het, ostmättad pizza med knaprig botten och en symfoni av smaker? Pizza är inte bara en maträtt; det är en global ikon som har erövrat smaklökarna världen över. Men visste du att bortom den utsökta smaken och den oemotståndliga osten finns en...

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...