Biodukarna är fulla av kysscener, du ser det på stan, i busskurer och på restauranger. Människor som kysser varandra är omöjligt att undvika, och vi är inte alls blyga med att visa vår kärlek offentligt. Men hur mycket vet vi egentligen om den här salivutbytande vanan? Här är tio fakta som du antagligen inte visste om kyssar.

Skippa gymmet – hångla istället…

Att kyssas någon i en minut bränner hela två kalorier. Nu kan du alltså klippa gymkortet itu och börja hångla med din partner istället!

Bakteriefälla…

När två människor kysser varandra utbyts mellan 10 000 000 till 1 000 000 000 bakterier. Mums.

Nu vet du hur du ska hälsa på svärmor…

Är du rädd för att bli förkyld? Då är det mindre chans att du blir smittad om du kysser någon till skillnad från att skaka hand. Nytt sätt att hälsa på, kanske?

Det är en bra stund, det…

I genomsnitt lägger en människa två veckor av sitt totala liv enbart på att kyssas och pussas.

Och kyrkorna gick i taket…!

Första gången som två män kysstes på TV var år 2000 i Tv-serien Dawson’s Creek. Det tog inte lång tid innan religiösa samfund gick i taket över händelsen.

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

Vår kropps försvarsmur mot sjukdomar är en imponerande och komplex mekanism som vi oftast tar för given - vårt immunsystem. I denna artikel kommer vi att utforska fascinerande fakta om vårt immunförsvar, hur det fungerar och dess avgörande roll för att hålla oss...