Manchester United Football Club är en fotbollsklubb från Stretford i Manchester, England, som spelar i engelska Premier League. Klubben ägs sedan maj 2005 av familjen Glazer. United är onekligen den klubb som dessutom är mest känd utomlands bland sportfanatikerna, och är också ett av världens största klubbvarumärke. Men de har inte alltid hetat Manchester United Football Club, de grundades nämligen år 1878 under namnet Newton Heath LYR Football Club. Först år 1902 byttes namnet till dagens Manchester United. Här är ytterligare tio fakta som du kanske inte kände till om ”de röda djävlarna”. 

Snacka om succétränare…

Under Sir Alex Fergusons ledning (1986-2013) slutade Manchester United aldrig lägre än en tredje plats i serietabellen. Under hans år hann de dessutom samla på sig 38 troféer, 20 ligatitlar, två Champions League-titlar med mycket mer!

Den första tränarimporten…

Louis van Gaal (på bilden nedanför) var Uniteds första icke-brittiska förbundskapten.

Slog målpoäng på hemmaplan…

År 1995 tog United den största segern i Premier Leagues historia med hela 9-0 hemma på Old Trafford mot besökande Ipswich.

Ännu ett rekord…

9-0-segern mot Ipswich 1995 är inte det enda rekordet som skedde det året. Ryan Giggs (bilden nedanför) satte rekord med att snabbast hitta målnätet mot Southampton efter bara 15 sekunders spel. Detta är rekord än idag!

Den tragiska flygolyckan…

1958 var ett tragiskt år för Manchester United och alla dess fans. Halva laget dog nämligen i en flygolycka när de flög över Tyskland. Efter kraschen erbjöd både La Ligas Real Madrid Och engelska Premier Leagues Liverpool sina två stjärnspelare att gå gratis till Old Trafford. En minst sagt sportslig och fin gest!

10 fakta du antagligen inte visste om Muhammad Ali

10 fakta du antagligen inte visste om Muhammad Ali

Muhammad Ali (född som Cassius Marcellus Clay Jr.) föddes den 17 januari 1942 i Louisville i Kentucky, USA, och gick bort den 3 juni 2016 i Scottsdale i Arizona, 74 år gammal. Han var en amerikansk professionell boxare och flerfaldig världsmästare i tungvikt. Ali -...

10 fakta du antagligen inte visste om innebandy

10 fakta du antagligen inte visste om innebandy

Sverige, Finland, Norge, Kanada och USA hävdar alla att spelet har sitt ursprung i deras land, eftersom lokalbefolkningen hittade ett sätt att spela ishockey även när det inte var snö eller isigt ute! Så ingen är med andra ord riktigt säker på innebandyns ursprung....

10 fakta du antagligen inte visste om Michael Jordan

10 fakta du antagligen inte visste om Michael Jordan

Michael Jordan föddes den 17 februari 1963 i Brooklyn i amerikanska New York. Han är en amerikansk före detta professionell basketspelare. Jordan anses av många vara den bästa basketspelaren genom tiderna och spelade under sin storhetstid för Chicago Bulls i NBA....