Tyskland, ett av världens ledande industriländer som har skakat om världen både en och två gånger i genom tiderna. Idag är Tyskland det mest befolkade landet i Europa med sina 81 miljoner invånare. Här kommer tio fakta om den största ekonomin i Europa!

Släktingar till känd nazist rikast…

Den kända tyska nazisten Joseph Goebbels frus ättlingar är idag den rikaste familjen i hela Tyskland.

Böter att få soppatorsk…

På motorvägen Autobahn i Tyskland är det olagligt att få soppatorsk. Straffet är böter. Så innan du bränner på allt vad du kan på den tyska motorvägen kanske det kan vara en bra idé att kolla tanken.

Det onda för med sig något gott…

Läsken Fanta har sitt ursprung i Tyskland. Under andra världskriget skapade tysken Max Keith denna omåttligt populära dryck med hjälp av produkter som enbart fanns i Tyskland. Detta var endast på grund av att tyskarna inte hade någon möjlighet att importera huvudingrediensen som behövdes för att tillverka Coca-Cola.

Miljontals våldtäkter…

Det påstås att ungefär två miljoner tyska kvinnor våldtogs av den så kallade Röda armén under andra världskriget, när ryssarna tågade mot huvudstaden Berlin.

Mer än hälften…

Ungefär 60% av alla Youtube-klipp som finns är blockerade i Tyskland. Den största anledningen är att många bryter mot tysk lag.